fbpx

Door een uitspraak van het Europese hof (juni 2013)  is het mogelijk om de BTW op zonnepanelen terug te vragen bij de Belastingdienst.

Er is echter wel een drempel, u dient zich in te schrijven bij de Belastingdienst als ondernemer. Hier komen een aantal verplichtingen bij kijken zoals BTW aangifte doen.

In het jaar dat u de BTW terugvraagt, moet u maximaal 4 keer BTW aangifte doen (elk kwartaal).

Koopt u de zonnepanelen bijvoorbeeld in kwartaal 1, dan zult u voor kwartaal 1,2,3 en 4 BTW aangifte moeten doen.

Koopt u de zonnepanelen bijvoorbeeld in kwartaal 3, dan zult u voor kwartaal 3 en 4 BTW aangifte moeten doen.

Voor de volgende kalenderjaren/kwartalen vraagt u een ontheffing van BTW administratie en aangifte aan onder de zo genaamde Kleine Ondernemersregeling (KOR). Zoals bedoeld in artikel 25, lid 3, van de BTW-wet.

Zo hoeft u alleen in het kalenderjaar van de aanschaf  van uw zonnepanelen BTW aangifte te doen en hoeft u dus in de toekomst geen verdere BTW aangifte meer te verzorgen.

BTW zonnepanelen Belasting

Hoeveel BTW kan ik op mijn zonnepanelensysteem terugkrijgen?

Dat hangt natuurlijk af van uw persoonlijke situatie, maar zoals u in onderstaand voorbeeld ziet, kan dit behoorlijk oplopen.

Rekenvoorbeeld:

Bij aanschaf van een zonnepanelensysteem ter waarde van Euro 6.000,- (excl. 21% BTW) en installatiekosten van Euro 1.500,- (excl. 6% BTW) betaald  u in totaal Euro 1.350,- aan BTW.

Uw terug te vorderen bedrag is dan; Euro 1.350,- oftewel 18% van uw investering!! (Dit bedrag is een indicatie en kan nog worden beinvloed door het te bepalen forfait en andere gemaakte kosten).

 

Kan ik de BTW zelf terug vragen?

Ja, dat kan. Indien u de BTW zelf wilt terug vragen, verwijzen wij u graag naar onderstaande PDF met de daarin vermelde website links en voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken bij uw aanvraag.

Uiteraard kunnen wij u ondersteunen bij uw aanvraag en indien gewenst volledig "ontzorgen";

Indien u gebruik wenst te maken van onze dienstverlening m.b.t. terug te vragen BTW, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor nadere informatie en uitleg.

Veelgestelde vragen over de BTW op zonnepanelen"

Meer weten over BTW op zonnepanelen? Neem contact met ons op!

SCROLL TO TOP